Online szállásfoglalás - Görögország

Ha Görögország nevét emlegetjük, akkor rögtön a jellegzetes kék-fehér épületek jutnak eszünkbe, melyek a tisztaságot sugározzák magukból. Görögországot három tenger határolja, keletről és délről az Égei-tenger, nyugatról a Jón-tenger, melyek egyben a Földközi-tenger keleti medencéjéhez tartoznak. 

görögország

Szállodák, apartmanok, hostelek Görögországban
Szállását akár készpénzzel is kiegyenlítheti a nyaralás végén!
Mindez magyarul, biztonságosan, félreértések nélkül.

Próbálja ki kockázat nélkül, ingyenes lemondási lehetőség áll rendelkezésére. Nincs előleg, nincs regisztráció, nincs foglalási díj!


Északi szomszédai: Albánia, Macedónia és Bulgária, keleten pedig Törökország. Az 1400 görög sziget közül mindössze 169-n van emberi élet. A szigetek egy része kisebb-nagyobb csoportosulásban helyezkedik el, melyeknek külön elnevezésük is van, mint a Küklád, Északkeleti-Égei szigetek, Dódekanészosz és Szporád. Görögország részeként tartják számon Krétát és Ewiát is. További ismert szigetei Görögországnak Korfu, Kefalonia, Zakynthos és Lefkada. A homokos és sziklás partok kedvelői is találhatnak itt kedvükre gyönyörű strandokat. Már az egész sekély tengerrészeknél is meglehet csodálni a színes kis halakat, nyugodtan úszkálnak a fürdőzők között. Jó időtöltés a halászok munkájának a megfigyelése is, mely egyik ősi mestersége Görögországnak. 

görögországGörögország világhírű nevezetességekkel, történelmi emlékekkel rendelkezik. Ki ne tanult volna a görög filozófiáról, vagy művészetekről. Az olimpia említésekor is feltétlenül eszünkbe jut Görögország. Görögországba lépve élő történelemkönyv részesei lehetünk. 

A görög fővárost, Athént említve mindenkiben felötlik az Akropolisz képe. A magyarországi nyaralások jelentős része Görögországba irányul, egyik vonzerejét a csodaszép tenger áttetsző tisztasága jelenti. A Meteorák sziklái szintén görög nevezetességnek számítanak. Jellegzetes körtáncuk, a szirtaki ugyancsak közismert az egész világon. A görög szállodák szívesen szerveznek vendégeiknek görög esteket, ahol néhány magyar étel mellett elsősorban helyi specialitásokat lehet megkóstolni, az olajbogyó semmiképp sem hiányozhat az asztalról, vagy a hazánkban is ismert feta sajt. Szintén a görögöktől került hozzánk a gyros is, kint feltétlenül meg kell kóstolni, mert felejthetetlen íze van, de természetesen a tengeri ínyencségekről se feledkezzünk el. Az étkezés után görög táncestet szoktak még szervezni, ahol a vendégeket is bevonják a táncba. 

A görög emberek rendkívül vendégszeretőek. Érdemes odafigyelni a helyi szokásokra, például ebéd után sziesztázni szoktak, mert ilyenkor semmiképpen sem kellene kimenni a nyári forróság miatt, még a boltok is bezárnak. Aki legyint erre, az könnyen megjárhatja, leéghet az erős napsugárzás miatt. Délután nyitnak újra ki az üzletek és késő éjszakáig hívogatják vendégeiket. Sok helyen az árak már eleve úgy vannak kialakítva, hogy kell is alkudni belőle. Amennyiben tengerparti várost szemeltek ki maguknak, számos üzlet a tengerparton található, a tavernákkal, éttermekkel együtt, külön hangulatuk van este a díszkivilágításukkal és a csodaszép éjszakai tenger közelségének.

 

Szálláskategóriák  Görögországban

Görögországban a szálláshelyek kötelezően állami besorolási rendszerben működnek.

Kategória szerint két besorolás van.

Elsődleges szálláshelyek - Ide tartoznak a hotelek, apartmanok (bútorozott és nem bútororozott apartmanok), motelek, stúdiók, bungalók, lakosztályok, kempingek, vegyes típusú szállodák.

Másodlagos szálláshelyek - Magukba foglalnak mindenféle kiadó szobákat, magánszállásokat, bútorozott házakat, magán villákat és turistaszállókat. Jellemzően magánkézben vannak, egy családi vállakozás működteti őket.

Osztályozás szerint -  A Görög Nemzeti Idegenforgalni Szervezet által osztályzott  1-től 5-ig csillagos rendszer szerint besorolt, az európai standard szálláshely  besorolás szerint.

A szállásadó köteles az árakat  jól látható helyre és a szobákban is kihelyezni.
Görögországban a szállásköltség nem minden esetben tartalmazza az összes adót és illetéket, de minden esetben tartalmaznia kell az ÁFA-t.

Online szállásfoglalás esetén az ár minden adót és illetéket tartalmaz.
Az szállás ára általában nem tartalmazza a reggeli árát.

Görögországban gyakori szállás tipus a studio, ami olyan apartmant jelent amiben a konyha vagy főzősarok egy légtérben van a lakótérrel.