Online szállásfoglalás 

HORVÁTORSZÁG

horvátország nin

A Horvát tengerparton évről-évre nő a magyar turisták száma, 2011-ben az előző évinél 9%-al többen, 335.000-en keresték fel Horvátországot hazánkból. A magyarok számára évtizedek óta azaz első számú külföldi nyaralási célpont az adriai ország. 

Legtöbben a Magyarországhoz legközelebbi Kvarner-öbölbe és környékére érkeznek. Sokan évek óta ugyanoda térnek vissza, mások szeretnek új városokkal, szigetekkel megismerkedni. A magyarországi utazók között a legnépszerűbb horvátországi város Dubrovnik, Dalmácia ékszerdoboza, de sokan látogatják Rovinjt, Porecet, Zadart is. A szigetek közül a legnagyobb Horvát sziget, Krk vezeti a listát, majd Rab, Pag, Murter és Hvar követi. 

Horvátországot viszonylag kis területe ellenére változatos tájak és éghajlati viszonyok jellemzik. Az északi Szlavónia éghajlata gyakorlatilag megegyezik a magyarországival, ettől jelentősen eltér a Dinári-hegyvidék magashegyi klímája és az Adria-part mediterrán éghajlata. Bár néhányan a téli időszakban Bjelolasica, Platak, Sljeme sípályáit keresik fel, a legtöbben mégis nyáron érkeznek, és a mediterrán tengerparton töltik el szabadságukat.

Ha nyaralását a legközelebbi tengerparton szeretné tölteni, Horvátországban bármilyen szállástípus közül válogathat a luxusszállóktól kezdve, az apartmanokon keresztül a hostelekig. A foglalás legegyszerűbb módja, ha az interneten keresztül teszi meg, Horvátországban már több mint 3300 szálláshely érhető el online.

Nincs előleg   Nincs regisztráció   Nincs foglalási díj


Szállását akár kézpénzzel is kiegyenlítheti a nyaralás végén! Ingyenes lemondási lehetőség áll rendelkezésére, mindez magyarul kockázat és félreértések nélkül.

horvátországhorvátország
                         

Szálláskategóriák  Horvátországban

Horvátországban az európai minőségi besorolás szerint csillagok szerint osztályozzák a szállodákat egytől ötig.

A magánszálláshelyek három kategóriába vannak  sorolva  magánpanziók, privát apartmanok, és privát szobakiadás. Horvátországban igen nagy eltérések vannak a magánszálláshelyek minősége és árai között érdemes utazás előtt konkrétan tájékozódni a szállás tulajdonosánál.

Panziók - Rendelkeznek étteremmel és reggeliző helységgel.
Magán apartmanok - általában van főzési lehetőség.
Privát szobák - Általában nincs étterem és főzési lehetőség.

A kempingek általában jó minőségűek Horvátországban, vannak  nudista kempingek is. A kempingek lehetnek mobilhome-okkal, vagy bungalókkal felszereltek, de mindenhol van mód sátorverésre is.
Külön kell fizetni a sátorhelyért, az autóért és a  személyek után is.

Minden szálláshely után üdülési adót kell fizetni. (12év felett).

Ha valaki nem hivatalos szálláshelyen nyaral Horvátországban, és szállásadója  nem jelenti be, köteles magát bejelenteni  24 órán belül a legközelebbi rendőrőrsön.

Horvátországban a turisták által látogatott vidékeken szinte mindenki beszél angolul vagy németül, néhány helyen az éttermekben és boltokban magyarul is meg tudjuk értetni magunkat. Ennek ellenére érdemes néhány szót és kifejezést megtanulnunk horvátul. A horvátok szívesen fogadják az idegenek nyelvi próbálkozásait, barátságosabb kiszolgálásra és vendégszeretetre számíthatnak azok, akik érdeklődnek nyelvük iránt.

A horvát nyelvben a hangokat a magyarhoz hasonlóan ejtik, néhány szó, amit érdemes megtanulni:


Jó reggelt - Dobro jutro
Jó napot - Dobar dan
Jó estét - Dobro vece
Köszönöm - Hvala
Szia - Bok
Igen - Da
Nem - Ne
Beszél angolul? - Govorite li engleski?
Hogy hívják? - Kako zovote?
Engem ... -nek hívnak - Zovem se ...
Egészségére! - Zivjeli!
Hogy van? - Kako ste?
Köszönöm jól - Hvala, dobro
Elnézést - Oprostite
Mennyibe kerül? - Koliko kosta?
Nem kérem - Ne zelim to
Kérek ... valamit - Zelim ...
Kérem a számlát - Racun, molim
Magyar vagyok - Ja sam madar (hímnem) madarka (nőnem)
Egy - Jedan
Kettő - Dva
Három - Tri
Négy - Cetiri
Öt - Pet
Hat - Sest
Hét - Sedam
Nyolc - Osam
Kilenc - Devet
Tíz - Deset
Bolt  - Trgovina
Pék - Pekarna

Horvátország a Facebookon:


mail: onlineszallascom@gmail.com 
  twitter: https://twitter.com/OnlineSzlls 
facebook: https://www.facebook.com/pages/online-szállás