OLASZORSZÁG - Milánó

milánó
Milánó a divatbemutatók, konferenciák kiállítások
városa ezért meglehetősen zsúfolt az év bármely szakában. Talán csak az év első hónapjai jelentenek kivételt, ilyenkor lehet árengedményekre számítani. Milánóban mint más nagyobb Olasz városban helyi rendeletekkel szabályozzák a szállások árait, nagyobb eltérésekre ezért egy szállástípuson belül ne számítsunk.

Bár Milánóban közel ezer szálloda és más szálláshely várja a látogatókat, időnként mégis nehéz megfelelő helyet találni. Különösen így van ez a híresebb kiállítások környékén. Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a foglalást!

A sok apartman, szálloda és motel közül több mint 400 online is elérhető, így kényelmesen tájékozódhatunk a milánói árakról.Online szállásfoglalás >>>

 OLASZORSZÁG - Milánó

Próbálja ki kockázat nélkül, ingyenes lemondási lehetőség áll rendelkezésére. Nincs előleg, nincs foglalási díj, nincs regisztráció! Milánó Olaszország gazdasági központja, nagy kozmopolita város. Talán nem annyira szép, mint a délebbi Olasz városok, mert a városközpontja a II. Világháborúban elpusztult. 
Mégis sok látogatót vonz, mert pezsgő az üzleti élet, és színes a kulturális élet. A világ legnagyobb divatházai találhatók itt. Évente két nagyvásár van Milánóban, tavasszal és ősszel.

Milánót könnyű Magyarországról is elérni, autóval Szlovénián keresztül kb. 9 óra az út. A Wizzair járataival akár tízezer forint alatt is megjárhatjuk oda-vissza, Kolozsvárról vagy Temesvárról még olcsóbb járatokat is kifoghatunk. Két nagy nemzetközi repülőtere van a Malpensa és a Linate. 
A fapados járatok a Malpensa 2-es termináljára futnak be, az interkontinentális járatok az 1-es terminálról indulnak. A két terminált összekötő buszjárat ingyenes, a járatok körülbelül félóránként indulnak. 
A városba gyorsvasúttal lehet legegyszerűbben bejutni, (Malpensa Express) a menetdíj 11 Euró, az út kb. 45 perc. Milánó központi vasútállomása önmagában megérdemel egy látogatást nagyon szép az épület.
Taxival 80 -100 Euróba kerül bejutni Milánóba.

Ha autóval érkezünk Milánóba érdemes a kocsit valahol a külvárosban egy parkolóházban hagyni, mert a városban nagy a forgalom, hétköznap állandó dugók nehezítik a közlekedést. A központi kerületekbe egyébként is csak különdíj fizetése után lehet bemenni.

Milánó metróhálózata nagyon kiterjedt, érdemes ezt használni, de emellett jó a villamos és a buszközlekedés is. A jegy mágnes csíkos, mindenhova egységesen 1 Euro, evvel 75 percig lehet utazni. Érdemes gyalogolni is, bár Milánó nagyon-nagy város, de a turisztikai célpontok viszonylag egy helyen vannak. Sok a hangulatos park is ahol meg lehet pihenni.


Amit mindenképpen érdemes Milánóban megnézni
:

A Milánói dóm, Santa Maria delle Grazie (Itt látható Leonardo híres festménye Az Utolsó Vacsora) és a Saint Maurice templom.

Nagyon szép a világ első plázája a Galleria Vittorio Emanuelle, karácsonyi bevásárlásra tökéletes hely.

Bár Milánó modern város, az éttermek erőssége a hagyományos olasz konyha, sok a házi, kézzel készített alapanyag. Szinte mindenhol jól főznek, talán csak a dóm környéki turistákkal zsúfolt éttermeket érdemes elkerülni. A pizza egész Olaszországban itt a legjobb, a Vercelli Avenue környéki pizzériák a legjobbak, egy pizza üdítővel 10 Euro környékén van.

Milánó biztonságos város, de a központi vasútállomás környékét éjszaka jobb elkerülni.  Rengeteg az utcai árus, tudni kell, hogy kizárólag hamisított árut árulnak, ha nem akarsz egy hamis Rolexet vásárolni, hagyd őket figyelmen kívül!Milánói Dóm


Milano-dom
A milánói dóm a legnagyobb gótikus katedrális a világon.

A katedrális látogatása ingyenes. A  tetőre már jegyet kell vásárolni. A jegy lépcsőn felmenve 4 euróba, lifttel 6 euróba kerül. A keresztelő kápolna látogatása 1.50 Euróba kerül.
Nyitvatartása: Minden nap 6.50-től 19.00-ig.

További információk és képek  a Milánoi Dómról >>>


Santa Maria delle Grazie

Santa Maria delle Grazie
Az egykori domonkos kolostorban látható 
 Leonardo da Vinci freskója   Az utolsó vacsora

A templom látogatása ingyenes, a freskó megtekintése 6.50 euro. Nyitvatartás: 08.00-tól 19.30-ig.
Legtöbb látogató csak a freskót nézi meg, de érdemes végigsétálni az egész templomon, nagyon szép a kupolája.

Az utolsó vacsora freskó

leonardo-utolso-vacsora
Az utolsó vacsora (1495-1497)Galleria Vittorio Emanuele

Galleria-Vittorio-Emanuele-plaza
Milánó szalonjának is hívják ezt a hatalmas üzletházat,
amit 1875-1877 között építettek.

Az árkádsort minden Milánóba látogatónak érdemes megnéznie. Mindenféle üzlet helyet kapott itt:  butikok, könyvesboltok, elektronikai és lakberendezési üzletek, éttermek és kávézók. Az árkádsor köti össze  Milánó két talán legismertebb  látnivalóját a Dómot és a Scala-t, azaz a híres operaházat.


További információk és képek  a Galleriáról >>>