OLASZORSZÁG - Velence


velenceVelence nagyon népszerű a magyar turisták között is, könnyen megközelíthető autóval vagy repülővel. Az Wizzair járatai meghökkentően olcsók, ősszel vagy kora tavasszal 10.000 forint alatt is megjárhatjuk oda-vissza. A budapesti indulás mellett Magyarország déli részén élőknek számításba jöhet a temesvári indulás is, ahonnan időnként még olcsóbban (30 RON) el lehet jutni Velencébe. 

A Treviso repülőtér a várostól 25 kilométerre fekszik, autót bérelni nem érdemes mert Velencében nem lehet autóval közlekedni. A repülőtérről buszokkal lehet eljutni a városba, ára 10 Euro. 
A Marco Polo repülőtéren is hasonlóak az árak. 

Autóval az út Budapestről bő 7 óra, az út nagyon jó, gyakorlatilag autópályán, vagy autóúton lehet végig menni. Az autót a Tronchetto parkolószigeten lehet hagyni, (Európa legnagyobb parkolója) a parkolás ára meglehetősen borsos, naponta 21 Euro. Esetleg még a szárazföldön lehet hagyni az autót, és busszal vagy vonattal bemenni Velencébe, de a parkolás így is gondot okozhat. Magában a városban vízi buszokkal (vaporetti) lehet közlekedni, érdemes bérletet váltani, egy napra 18 Euro az ára, három napra 33 Euro. Ha 3 napnál tovább maradsz Velencében esetleg érdemes Velence-kártyát váltani bár a legnépszerűbb helyek nem látogathatók vele. Olcsó árak, foglalási díj nélkül.
Szállását akár készpénzzel is kiegyenlítheti a nyaralás végén!
Mindez magyarul, biztonságosan, félreértések nélkül.
Mindent otthonról intézhet a számítógépe előtt, gyorsan biztonságosan magyarul foglahat.

Online szállásfoglalás >>>
Velencében mindig rengeteg a turista, talán ősz végén vagy kora tavasszal csökken valamelyest a tömeg, érdemes akkor meglátogatni. Az éttermek drágák Velencében, az adagok jellemzően kicsik, az üdítőket, söröket az éttermek aranyárban mérik. (5-6 Euro is lehet 3 deci sör) Mindez ne szegje senki kedvét, mert Velence csodálatos 500 éve változatlan város, műemlék az egész. 

Felsorolni is lehetetlen a látnivalókat, amit „kötelező” meglátogatni: Szent Márk székesegyház, Piazza San Marco, Santa Maria dei Miracoli. A templomokban a nők nem hordhatnak rövid szoknyát, és fedettnek kell lenni a vállnak. Táskát, csomagot tilos bevinni, még kis hátizsákot sem! Nyáron általában hosszúak a sorok, több óra is lehet a várakozási idő. A múzeumokban a belépőjegy jellemzően 5-10 Euro között mozog. 
A gondolázást bár drága nem érdemes kihagyni, ha valaki jól alkuszik jelentős árengedményeket is elérhet. Az induló ár 80 Euro körül mozog, érdemes előre megbeszélni az útvonalat, és hogy meddig fog tartani az út. 

A környék szigetei közül érdemes megnézni Muranót, Buranót és a strandot a Velence Lidót

Velence biztonságos város, nyugodtan lehet akár éjszaka is közlekedni a sikátorokban, csupán az alapvető óvatossági szabályokat kell betartani.

A Tronchetto parkoló szigeten vízitaxira várva

Velence Tronchetto Szent Márk Székesegyház

Szent Márk Székesegyház Velence


A Szent Márk tér Velencében

Szent Márk Tér Velence


Grand Canale

Velence Grand CanaleKajakozás a Grand Canalén

Velence Grand Canale Kajakkal


Gondolázás Velencében

Grand Canale Velence Gondolás