Bulgária

szállásfoglalás az egész világon - Bulgária

bulgária mcdonald'sBulgária nagyszerű nyaralóhelyeit évről évre többen keresik fel nem csak  Magyarországról, hanem Európa más országaiból is. A nyocvanas években a Napospart és az Aranyhomok a legkedveltebb célpontjai voltak a magyar turistáknak. Az érdeklődés a rendszerváltozás után a töredékére csökkent. 

Bulgária az utóbbi tíz évben hatalmas erőfeszítéseket tett hogy növelje az országba látogató turisták számát. A szállodaépítési láz még napjainkban is érezhető, sorra épülnek az új szálláshelyek, és a régieket is modernizálják.  Aki régebben járt Bulgáriában ma már alig találhat rá régi emlékeire. 

Bulgáriát 2012-ben már közel tízmillió turista kereste fel, jellemzően a Fekete-tengeri nyaralóhelyeket. Magyarok leginkább Burgasz környékére utaznak, de egyre népszerűb Várna és a tőle északra 10 km-re kezdődő Aranyhomok is. Mindkét helyre indít a Wizz Air légitársaság járatokat, ezen kívül vonattal is eljuthatunk mindkét városba. Az Albena nemzetközi gyorsvonat szombatonként indul Várnába, a Nesebar express pedig kedden és pénteken közlekedik Burgaszba. MÁV tájékoztató >>>

A robbanásszerű szállodaépítési láznak köszönhetően Bulgáriában könnyen találhatunk mindenféle szállástípust. Továbbra is népszerűek a kempingek, de a nagy nemzetközi szállodaláncok is képviselik magulkat. A szállodák, apartmanok árai mérsékeltek, de nagy minőségi különbségek lehetnek az ártól függetlenül. Érdemes alaposan tájékozódni! 
A szállásfoglalás legegyszerűbb és legbiztonságosabb módja ha az interneten tesszük meg. Nincs előleg, nincs foglalási díj, nincs regisztráció! Bulgáriában közel 3000 hotel, apartman, vendégház online is elérhető és foglalható!

Bulgária még mindig a legolcsóbb tengerparti nyaralást biztosítja. Az országban megtalálhatóak a nagy nemzetközi üzlethálózatok boltjai, Metro, Aldi, Billa, Penny, stb...  Az árak a Magyarországon megszokottakra hasonlítanak, talán egy kicsit alatta vannak. Az éttermi árak határozottan olcsóbbak a nálunk megszokottnál, a népszerű tengerparti éttermekben is a magyar árak alatt étkezhetünk. 

bulgária étterem árak

bulgária étterem árak


Bulgáriában  a közbiztonság a magyarországihoz  hasonló, zsúfolt helyeken, tömegközlekedési eszközökön zsebtolvajlások előfordulhatnak. A köztereken többfelé rendőrök járőröznek, különösen a turisták által látogatott helyeken. Különösebb elővigyázatosságra nincs szükség, az útcán nem szabad pénzt váltani, és sok kézpénzzel sem érdemes sétálni. 
Taxival való közlekedéskor durva tulszámlázások is előfordulhatnak, a hivatalos ár 1 leva körül mozog kilométerenként. Nem szabad a taxióra szerint fizetni, meg kell állapodni a sofőrrel a pontos viteldíjról előre. Ha erre nem hajlandó, másik taxi után érdemes nézni!

Rendőrök a várnai Primorski parkban

rendőrök bulgária

Bulgáriában is működik a 112-es nemzetközi segélyhívő, probléma esetén ezt érdemes hívni. A mentők telefonszáma 150, a tűzoltóké 160, a rendörségé 166. 

A Magyar Nagykövetség Szófiában van, telefon: 00 359-2-963-3143, mobil: 00 359-888-233-156. Címe: Szófia, ul. 6-ti Septemvri 57, a konzul neve Dr. Pék Miklós.

Várnában tiszteletbeli konzul működik, a tengerparti részek hozzá tartoznak, telefonszáma: 359/888/595370, neve Jordan Jordanov.

Árak Bulgáriában >>>

mail: onlineszallascom@gmail.com 
  twitter: https://twitter.com/OnlineSzlls 
facebook: https://www.facebook.com/pages/online-szállás