Dubrovnik Szállás


Dubrovnik mindhárom negyedében találhatunk olcsóbb, illetve igényesebb szállásokat. A nagy luxusszállodák inkább Ploce tengerparti részén koncentrálódnak. Kisebb magánszállodákat, apartmanokat leginkább a Pile és Gruz közötti részen érdemes keresgélni.

A Lapad-félszigeten várja a látogatókat a legtöbb szálloda, ezek közül sok magánkézben van, de a nagy szállodaláncoknak is vannak itt hotelei. Mindenki megtalálhatja itt a számára megfelelő szállástipust. A Lapad-félsziget csendes és parkosított, az óváros csak három kilométerre fekszik tőle. 

Dubrovnik és környékének, közel ezer szálláshelye közül több mint 400 online is elérhető. Legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha az interneten foglaljuk le a szállást. 
Nincs előleg,  nincs regisztráció, a szállását akár kézpénzzel is kiegyenlítheti a nyaralás végén.


     Dubrovnik Online Szállásfoglalás >>>

Mindez magyarul intézhető, félreértések és bizonytalanságok nélkül, ráadásul a foglalás bármikor ingyenesen lemondható!

A Lapad-félszigeten van a környék legnagyobb kempingje is, az 5000 férőhelyes Solitudo Camping  >>>


A Lapad-öböl  (Hotel Adriatic)
Lapad-félsziget 


Dubrovnik környező települései:
 
  • Orasac >>>  - Tíz  kilométernyire északra fekszik Dubrovniktól, körülbelül 500-an lakják. Lakói elsősorban a turizmusból élnek, de néhány halászattal foglalkozó család is él a faluban.  

  • Zaton >>> Közel ezer lakosa van a településnek, amely egy gyönyörű öbölben fekszik. Régen a dubrovniki előkelőségek villáival népesültek be a domboldalak. Jellemzően nincsennek nagy szállodák, ideális hely családosoknak.

  • Lozica >>> -  Aprócska nyaralóhely 6 km-re, északra Dubrovniktól, 100 állandó lakossal 

  • Mokosica >>> - Dubrovnik elővárosa, Horvátország legsűrűbben lakott vidéke. Két részből áll régi és új Mokosica-ból, körülbelül 7000-en laknak a városban. Dubrovniktól egy tengeröböl választja el, a Dubrovacki-most híd köti őket össze.

  • Rozat >>>  A Rijeka Dubrovacka öböl végénél fekszik, körülbelül 300 állandó lakosa van.

  • Bosanka >>> Tucatnyi házból álló aprócska falu Dubrovniktól délre.

  • Kupari >>> Dubrovniktól öt kilométerrel délre fekszik, a környék legjobb strandjával rendelkező nyaralóhely. 

  • Mlini >>> - 10 kilométerre, délre fekszik Dubrovniktól,  körülbelül 800-an lakják. Több szállodája súlyosan megsérült a háború alatt, de ezeket mára felújították.  Kikötőjéből kirándulóhajók indulnak a környező szigetekre.