Lozica - Horvátország

6 km-re található Dubrovnik városától északnyugatra. A falu a Rijekába és Dubrovnikba vezető utak elágazásánál fekszik. Meglehetősen fiatal falu, mely folyamatosan fejlődik és növekszik. A hetvenes években jött létre. 1991 és 1995 között a horvát-szerb háború alatt sok más faluhoz hasonlóan teljesen lerombolták. A falu elsősorban a turizmusból él. Gyönyörű reneszánsz stílusú palotákat is felfedezhet itt az idelátogató. 

lozica

A  lozicai Jurisic Apartman kiváló lehetőséget biztosít arra hogy Dubrovnikhoz egészen közel, mégis csendes környezetben pihenhessen az ide látogató vendég. Az apartman 100 méterre fekszik a parttól, a szobák légkondicionáltak és a tengerre néznek.

Kitűnő tengerparti pihenőhely, melynek színvonalát a gyönyörű mediterrán növényekkel körbe vett családi villa a Villa Kate is növeli. (Címe: Lozica 35 20.235 Zaton Veliki).
Kapcsolattartó: Eizabeta Šljaka, horvát és angol nyelven beszélnek) Saját privát tengerparti résszel parkolóval és figyelmes kiszolgálással vonzzák a kirándulókat. 

A környéken található posta, étterem, és bevásárlóközpont is. Pár km-re pedig jól felszerelt kórház van. Ha valaki a pihenésbe belefáradva sportolni szeretne, akkor az a 4 km-re lévő sporttelepen találhat magának megfelelő mozgási lehetőséget. De a merészebbek is örömüket találhatják a közeli búvár iskolában, ahol rövid képzés után gyönyörködhetnek a tengeralatti világ szépségében. Ezen kívül az éjszakai szórakozásra vágyók a közeli discoban mulathatnak kedvükre. Az említett két szálláshelyen kívül még nagyon sok apartmant, hotelt, és vendégszobákat találhat a kedves turista.