Korfu Szállás


korfu szállásKorfun mindenki megtalálhatja  a számításait legyen az hátizsákos turista, vagy a teljes ellátásra vágyó látogató. A szigeten öt luxusszálloda található, de ugyanígy számos kemping is várja a vendégeket

Korfun a szálláshelyek minősítését a helyi Turista Rendőrség  végzi, minden évben ellenőrzik és esetleg módosítják besorolást.  A minősítés elsősorban a szolgáltatások mennyisége és minősége alapján történik (TV, telefon, hűtő, légkondicionáló stb). Ezért azonos kategóriába kerülhetnek a kissé ütött-kopott és a vadonatújan felújított, szép kilátással rendelkező hotelek is. Mivel igen széles skálán mozognak az árak, foglalás előtt érdemes alaposan tájékozódni, mit kapunk a pénzünkért.

A Korfu-városhoz közelebb eső települések jellemzően drágábbak, és van néhány  nyaralóhely  amelyeket elsősorban angolok látogatnak így az  éttermek és szálláshelyek árait az ő zsebükhöz szabták. (Dassia, Perama, Ipsos, Pirgi, Kassiopi, Kavos, Moaritika, Benitses)

A nyugati parton a szálláshelyek és az éttermek árai is mérsékeltebbek, az apróbb falvakban jobban találkozhatunk a görög emberek hagyományos vendégszeretetével is. A legkisebb nyüzsgésre a nyugati parton Korfu-várostól délre számíthatunk.

A szállásfoglalás legegyszerűbb módja ha az interneten tesszük meg. Korfun közel 400 szálláshely található ahol online foglalás is lehetséges. Ráadásul mindez magyarul is megoldható, félreértések és bizonytalanság nélkül.

Nincs előleg  -  Nincs foglalási díj  -  Nincs regisztráció  -  A számla készpénzel is kiegyenlíthető a nyaralás végén a helyszínenen
 

A görög emberek kifejezetten  vendégszeretőek, bár  legtöbbjük beszél angolul, mégis jó néven veszik ha néhány kifejezést megtanul a hozzájuk látogató a nyelvükön.  Ha be akarod lopni a szívükbe magad, szánj rá egy-két órát, és tanuld mega legfontosabb szavakat:


Igen - Ne
Nem - Ohi, Óchi
Hol van ... ? - Pu ine ... ?
Magyar vagyok - Ime  Ungrosz
Jó napot, jó reggelt - Kalimera
Jó estét - Kaliszpera
Viszlát - Andio
Szia - Jaszu
Köszönöm - Efhariszto
Elnézést - Signómi
Beszél angolul? - Miláteh anglika?
Mennyibe kerül? - Pósó káni?
Egy - Enasz
Kettő - Dhio
Három - Trisz
Négy - Teszerisz
Öt - Pende
Hat - Exi
Hét - Epta
Nyolc - Okto
Kilenc - Enea
Tíz - Dheka
Húsz  - Ikoszi
Posta - Takhidhromio
Rendörség - Astinomia
Bank - Trapeza
Étel - Fagito
Ma - Szimeron
Tegnap - Hthesz
Holnap - Avrio
Hasznos info

  • Korfun bármilyen jogosítványt elfogadnak a rendőrök, és az autókölcsönzők, így a magyart is.

  • Nincs szükség semmilyen védőoltásra.

  • Bármilyen turistákat érintő problémával a Turista Rendőrséghez kell fordulni, (szállás, autokölcsönzés, stb) címe:  Korfu-város, Smartzi Street 4. Telefon: 171

  • Korfun a vezetékes víz iható. (Csak szerintem nem jó ízű)

  • Lakott területen 50 km/h, ezen kívül 80 km/h a megengedett sebesség.

  • Korfu-városon kívül nincsenek bankok a szigeten!  De Bank-buszok járják az utakat. Bankjegykiadó automaták, pénzváltók viszont mindenhol megtalálhatóak.

  • Korfun szokás a borravaló adása, ha a szolgáltatásssal meg vagyunk elégedve, éttermekben, szállodákban, taxisoknak 1-2 euro.

  • Az üzletek Korfun délután egy környékén bezárnak, és 17 órakor nyitnak ki ismét.