Korfu sziget települései      észak | közép | dél

korfu településeinek térképe


Korfu középső része
.
 

Sokan a főváros Kerkyra közelsége miatt az itt lévő településeket választják. Ez a legfejlettebb vidék, a keleti parton találhatjuk a legnagyobb és legjobb szállodákat.

Kontokali - Alig hat kilométerre fekszik észak felé a fővárostól, nagyon jó a közlekedés, számos buszjárat közül válogathatunk. A part kavicsos, sekély és lassan mélyülő. Gyerekek számára is alkalmas, mivel az öböl védett vizén nincsenek nagy hullámok.

Gouvia - Szintén a Gouvia-öbölben található a fővárostól 9 kilométerre. Itt található Korfu legnagyobb jachtkikötője. A tengerpart kavicsos, hasonlóan az öböl más részeihez lassan mélyülő, biztonságos fürdét biztosít a kisgyerekek számára is.

Dassia - 14 kilométerre Korfu városától fekszik . Inkább azoknak való akik szeretik a mozgalmas éjszakákat, számos bár, diszkó, mulatóhely található a településen. A part leginkább kavicsos, a falu északi részénél található homokos part, de az privát strand.

Liapades - A nyugati parton található 20 kilométerre fekszik Kerkyrától, sokkal inkább hagyományos és érintetlenebb település mint a keleti parton lévők. A falu nem közvetlenül a parton fekszik, a kavicsos strand 600 méteres sétával érhető el. 

Giannades - Nem a parton fekszik és nincs strandja sem a falunak, mégis sokan Korfu legszebb településének tartják. A termékeny Ropa-völgyre néző domboldalon fekszik, hagyományos, a turizmustól viszonylag érintetlen település.

Ermones - Népszerű nyaralóhely a nyugati parton, itt folyik a tengerbe a Ropa-folyó. Strandját meredek hegyoldalak szegélyezik, az északi részen épült Ermones Beach Hoteltől felvonó ereszkedik a tengerpartig. A strand köves, kavicsos, helyenként homokos, gyermekek számára nem igazán alkalmas. Lehet vízisízni, kajakozni, hajót bérelni, a szállodának három teniszpályája is van. A parttól egy kilométerre a Ropa-síkság déli részén, Korfu legnagyobb golfpályája fekszik.

Glifada (Glyfada) - Korfu egyik legszebb homokos tengerpartja található itt, a dünéken helyenként még meg van az eredeti növényzet. Az utóbbi években vált felkapottá, nagy fejlesztéseket hajtottak végre a part infrastruktúráján. A strand aranyló homokos, gyerekek számára is megfelelő. A hullámzás szeles időben  felerősödhet, ilyenkor vigyázni kell az áramlatokra. 

Pelekas - Hagyományos Görög falu a hegyekben, amelyet nem hódított meg még teljesen a turizmus. Strandja homokos, néhány kisebb szálloda üzemel a part közelében, amely a falutól egy kilométerre található. A strand déli részét nudisták használják. Pelekas közelében van a Császár-trónja, ahonnan Vilmos a lemenő nap sugarait csodálta.

Sinarades - Szintén nem közvetlenül a parton fekvő ősi Görög falu. Meredek, szűk utcáival régi idők emlékét idézi fel. A faluban Néprajzi múzeum tart nyitva, ahol a hagyományos 19. századi falvak életével ismerkedhetünk meg.

Agios Gordios - Korfu várostól autóval 45 percre fekszik ez a hangulatos magas hegyekkel körülvett település és nyaralóhely. Strandja másfél kilométer hosszú, homokos, helyenként apró kavicsos. Gyermekes családok számára is alkamas, mivel a part lassan mélyülő, védettsége miatt a víz meleg. A parton búváriskola működik, sokan ezért keresik fel Agios Gordiost.

Perama - A keleti parton fekvő nyaralóhely közvetlenül délre fekszik Korfu-várostól. Legnagyobb előnye közelsége a fővároshoz, és egyben ez a hátránya is. A le és felszálló repülőgépek miatt elég zajos a környék. 

Achilleon >>>  Gastouri falu mellett fekszik Sissi egykori palotája.