Korfu sziget települései  észak | közép | dél 

korfu településeinek térképe

Korfu déli része.  
A szárazföld felöli oldalon üdülőfaluk sorjáznak egészen Kavosig. Ezen a részen épültek ki legkorábban a nyaralóhelyek, nagyon sok angol látogatja ezt a vidéket. A nyugati rész éppen az ellentéte, viszonylag kevés turista látogatja.  

Pentati - 20 kilométerre fekszik Korfu-várostól,  hangulatos hegyi falucska. Máig halászattal foglalkoznak az itt lakók, a kikötő mellett apró kavicsos strandot találhatunk. 

Paramonas - Aprócska falu mintegy 30 állandó lakossal. Néhány tengerparti szállodával várja a pihenni vágyókat, csendes nyugodt környezetben. A strandja kavicsos, nincs tömeg, ugyanakkor napágyakkal tusolókkal felszerelt.   

Agios Georgios - A Korission-tó melett fekszik a nyaralóhely. A sekély vízű tó igazi különlegesség, ritka növény és állatvilágát érdemes megnézni, déli részén pedig Korfu saját kis sivatagát csodálhatjuk meg. A falu szélső házai már a homokdünéken állnak. A strandja homokos (St. George Bay), hosszan elnyúlik a tó és a tenger között. ( A szigeten két Agios Georgios település is van a gyanútlan turisták megtévesztésére :) , a másik északon fekszik) 

Kavos - A fővárostól 40 kilométerre fekszik, ez a hosszú homokos stranddal rendelkező nyaralóhely. Nem csak a tengerpartjáról híres, több mint száz diszkó és bár  várja a szórakozni vágyó tömegeket. A parton számos lehetőség van a vízisport szerelmeseinek (vízisí, búvárkodás, szörf stb). Hajókikötőjéből járatok indulnak Korfu- városba és Paxos-szigetre. Jellemzően Angliából érkeznek ide bulizni vágyó fiatalok.

Lefkimmi - A sziget második legnagyobb városa ( 5000 fős ), hagyományos Görög település. Szűk utcái, magas házai, kávézói és templomai letünt korok emlékét idézi. A település nem a tengerparton fekszik, a kikötővel egy csatorna köti össze amelyen motorcsónakok, kisebb jachtok közlekednek. 

Petriti - Hagyományos halászfalu, a turizmus kevéssé érinti, mivel a strandja nem jelentős. Van aki éppen ezért keresi fel a falut, a kikötő közelében néhány nagyon jó étterem várja a vendégeket.

Mesogghi (Messoghi, Messonghi)  - A Messonghi folyó választja el Moraitikától ezt az ősi görög falut, amely egyre inkább elveszti hagyományos megjelenését. A parton nagy szállodák várják a vendégeket, sok ezer ember keresi fel minden évben a települést. Egyaránt alkalmas a bulizni vágyóknak és a tengerpartot kedvelők számára is, a part hosszan elnyúló, homokos. Számos magyar utazási iroda szervez ide utakat. 

Moraitika - Népszerű, nyüzsgő üdülőhely amely már egybeépült a környező településekkel. Korfu-várostól 16 kilométerre fekszik, könnyen megközelíthető busszal és taxival is. Tengerpartja homokos helyenként apró kavicsos, néhány nagy szálloda privát strandot tart fenn. Messonghi-hoz hasonlóan gyakori itt a magyar szó, mivel több utazási iroda is szervez ide utakat.

Agios Ioannis Peristeron - Nyaralóhely a főváros közelében, a partszakaszon néhány nagy modern szálloda és üdülőközpont várja a vendégeket. A környéket erdők borítják, a parton egymást követik a kisebb-nagyobb homokos és apró kavicsos strandok. 

Mpenitses (Benitses) - Körülbelül 6-7 kilométerre fekszik a repülőtértől ez a nyaralóhely. Benitses már a Rómaiak idején is nyaralóhely volt, Korfu-városhoz való közelsége miatt ma is a sziget egyik legkedveltebb üdülőhelye. Mindent megtalálhatunk itt ami egy felhőtlen nyaraláshoz kellhet, a strandok homokosak, helyenként apró kavicsosak. Szórakozóhelyek és éttermek tömege várja a látogatókat. A parton minden elképzelhető vízi-sportolási lehetőség a rendelkezésre áll.