Kréta Látnivalói

Rethymnótól nem messze fedezhető fel az Arkadi kolostor, melynek egyik szépségét rendezett, virágokkal, növényekkel díszített udvarai adják. Feltétlenül látogassanak el és sétáljanak át az Aradenai fahídon, a híd is különleges, de csodaszép látványt nyújt maga a szurdok is. 

Szintén gyönyörű természeti jelenség az édesvizű Kournas-tó, melynek part felöli részén egy érdekes világoszöld szakasz is felfedezhető. Hosszú időkig feneketlen tóként emlegették. Vízi biciklizés és strandolás is lehetséges a tóban. A közeli kilátókról a tó mögötti tenger is látható. Mindössze 30 kilométerre fekszik nyugati irányban Rethymnótól. 

Preveli kolostor
preveli kolostor kréta

Rethymnoból könnyen megközelíthető Kréta déli részén fekvő Preveli, melynek gyönyörű zöld színű folyója a szurdokokon áthaladva, ezen a helyen torkollik a tengerbe. Másik szépségét a folyót övező pálmafák jelentik, ezek együttes látványa és maga a torkolat is ámulatba ejtően szép. A környék kedvelt strandja található az északnyugati részen Falassarna, ragyogóan tiszta vizével, aprószemcsés homokos strandjával. 

A Preveli folyó torkolata
preveli torkolat

Semmiképpen se hagyják ki nyaralásuk során Elafonissi tengerpartját, melynek különlegessége a rózsaszín, türkiz, fehér színek csodálatos látványa, valamint gyönyörű szép sziklái  a körülöttük úszkáló halakkal . A rózsaszín színt a koralltöredékek adják. Könnyedén át lehet sétálni az átlagosan 90-100 centiméter mélységű vízben a szigetre. Feltétlenül számolni kell ezen a helyen tömeggel, mert a csodaszép látvány idevonzza a látogatókat, de semmiképpen se kellene kihagyni. 

kréta matalaSpili hegyekkel körülvéve helyezkedik el, oroszlánfejes szökőkútjáról lett híres. Stavros településén vették fel a Zorba a görög című film jelentős részét. 
Igazán szép látványt nyújt Chania velencei stílusú kikötője, de templomok és a Firkasz bástya is velencei stílusban épültek. Ez utóbbiban található a Tengerészeti Múzeum. Lehetőség kínálkozik a város lovas kocsival történő megtekintésére is. 
Chaniaban már ősidők óta éltek, az egyik legrégebben lakott településnek számít a világon. A város kedvelt részének számít a világítótorony is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik.  

Agia Galini településének jellegzetessége lépcsőzetes kialakítása, rikítóan fehér házaival. Kréta érdekességei a Knosszoszi és a Fesztoszi Palota ásatásai a sziget déli részén. Két minószi palota maradványai lettek kiásva. 
Másik lenyűgöző látnivalója Krétának a 18 kilométer hosszan húzódó Szamaria-szurdok, mely a leghosszabb európai szurdokvölgynek számít.