Jadranovo - Kvarner-öböl 


 

Jadranovo Primorsko-Goranska megyében, az Adriai-tenger északi partján, Crikvenicatól 8 kilométerre és Rijekától 26 kilométerre található. A falu lakossága 1148 fő. Jadranovo egyik öblében kőkori és római kori telepeket, sokféle törött amforát találtak, többek között ezekből arra is következtetnek, hogy a bor és olajtermelés jelentős lehetett. A falu életében az 1935-s év vízválasztót jelent, óriási változásokon ment keresztül megnövekedő idegenforgalma miatt. A letelepülők között halászok, kőfaragók voltak nagy számban. A falusiak másik bevételi forrása a kereskedelem.  

jadranovo térkép

Feltétlenül ajánljuk a Lokvisce-öblöt, ahol gyógyhatású iszap segíti elő a reumás panaszok csökkenését. I.e.7. évezredi és I.e. 40. századi épületek maradványai is láthatók itt. Jadranovo másik nevezetessége a XIX. századi Szent Jakov templom, illetve a Szent Jakab szobor, amely több mint 350 éves. Szent Jakabot ennek a térségnek a védőszentjének tartják, tiszteletére évente július 25-én ünnepségeket tartanak. Szálláslehetőségek közül ajánlhatjuk a Jadranovon lévő Anda Villa Club Jardin-t. Ez az apartman 20.000 m2-s kertben fekszik, 15 percnyi távolságban található a reptértől. A teraszról csodálatos kilátás nyílik a tengerre, a medencére és mediterrán jellegű kertjére. Teniszpálya, asztalitenisz várja még itt vendégeiket. Grillezési lehetőség is rendelkezésre áll. 

jadranovo

Jadranovoban számos étterem közül válogathatnak, többek között a Klostar étterem, melynek címe P.I. Ricica 8. 51264 Jadranovo.  Tel.:  +385 51 246 318. 1997 óta üzemel ez a családi étterem, mely halkülönlegességeiről lett híres. 
Restaurant Selina címe Omladinska 31 Jadranovo, ahol a helyi specialitásokat ízlelgethetik. Tel.: +385 51 246 239. Jadranovo 5 napos időjárás előrejelzését a
www.foreca.hu oldalon olvashatják el. 

Nyáron számos szórakozási lehetőség közül válogathatnak, egyik ilyen a halász fesztivál és az évente megrendezésre kerülő Jadranovo Napok, ahol számos kulturális és sportesemény hívogatja vendégeit. 
Ideális nyaralóhely azok számára is, akik nem túl költséges, de gyönyörű szép helyen, 
kellemes klímában - nincs nagy kánikula - szeretnék eltölteni szabadidejüket. Jadranovo 
lakossága rendkívül vendégszerető.