Njivice - Horvátország - Kvarner-öböl 


   

Njivice egykor egy pici XV. századbeli halásztelepülés volt. A régi történelmi dokumentumokban 1474-ben tesznek említést róla először. Ezt a falut sokáig elkerülte a szigetre látogatók figyelme. Egészen az 1800-as évek végén és az 1900-as évek elején megélénkülő és fellendülő turizmusig. Az első szállodát 1930-ban építették fel, amit azóta,már több modern épület is követett. Viszont ettől kezdve özönlöttek a látogatók. 

njivice

A mai időkben Njivice  Krk sziget egyik legforgalmasabb és legkedveltebb turisztikai célpontja lett. A település központjában helyezkedik el a kis kikötő, melyet teljesen körbe vesznek két oldalról az apró kavicsos, és részben betonozott strandok. Itt zajlik Njivice központi élete. A zsúfolásig megtelt éttermek, kávézók, cukrászdák mindig újabb és újabb meglepetésekkel várják az ínyenc vendégeket. A gasztronómia területén legfőképp a régi hagyományos és kimondottan helyi specialitásokkal ismerkedhetnek meg a vendégek. Az árnyékos teraszokra kiülve étkezés közben gyönyörködhetnek a tengerben, vagy épp a napnyugtában. Ha pedig mindezek után egy romantikus sétához kapnak kedvet, akkor a njvicei strand végén kezdődő több mint 1200 méter hosszú tenger melletti árnyékos ösvényen megtehetik.  

njiviceAki pedig a tenger nyugalmára vágyik, akkor a kis természetes rejtett árnyékos öblökben hódolhat a nyugalom élvezetének. Az öblök egyik érdekessége a különlegesen gyönyörű kék tenger látványa. Njvicén és környékén számos szabadidő programot lehet találni. Ilyenek a gyalog és kerékpártúrák, mini-golf, vízisí, de mehetünk felfedező csónak túrára is, és horgászhatunk Njvice közeli öbleiben. A szállás lehetőségekben is mindenki megtalálja magának a legmegfelelőbbet. 

A kikötő északi részén találhatóak a három csillagos Beli Kamik és a Jadran szállodák, valamint egy nagy autóskemping a sűrű tölgyes erdő árnyékában. A kiemelkedő szintű szálláshelyek mellett, Njivice számos kulturális programot is kínál a vendégeknek nap, mint nap. Megismerhetik a hagyományőrző folklórt, meghallgathatják a klapák koncertjét és a parti sétányon felvonuló fúvós zenekart is. 

Njivice egész atmoszférája ontja magából a békességet, a nyugalmat és a nyaralás végén mindenkinek csak egy vágya támad az elutazáskor, minél hamarabb visszajönni ide.

njivice

Njivice  photos: CC-by-ecl1ght