Vantacici - Horvátország - Krk sziget


 

Vantačići a Krk sziget legkisebb nyaralóhelyei közé tartozik. Ennek ellenére, vagy épp ezért a családosok egyik kedvenc pihenőhelye. A kis halászfalu a sziget északnyugati partján fekszik, Malinskától 2-3 km-re. Strandjai részben betonozottak, részben homokosak, benyúló beton sávokkal. Így mindenki megtalálja, a kedvére valót. A víz gyönyörű kék színe a déli napsütésben érvényesül. De nagy élményt nyújt a csodálatos napnyugta is. 

Leginkább a turizmusból tartja fenn magát Vantacici, és biztos ezért is látszik a helyieken a barátságos kedves mosoly és az udvarias kiszolgálás. Közigazgatásilag a közelben lévő Malinskához tartozik. Vantacici strandja mellett található egy 150 férőhelyes újonnan kialakított gyönyörű kikötő. 

vantacici

Számos kikapcsolódási lehetőség van a kis faluban, túrázási lehetőségek, hosszú séták a parton, halászat, búvárkodás, vízisízés, teniszezés, mini golfozás, biciklizés, lovaglás, teniszezés, golfozás, állatokkal ismerkedhetnek a tanyákon.  A közelben lévő világhírű szőlőskertek pincéiben kóstolhatják meg a „Vrbnicka zlahtinát és száraz fehér borukat.  

Amennyiben valaki a gasztronómia kedvelője a helyi specialitásokat a “Villa Rova”-ban próbálhatja ki. E mellett két élelmiszerüzlettel, valamint kávézóval és pizzériával várja Vantačići a nyaralókat.  Az allergiásoknak is feltétlenül javasoljuk Vantacicit, mert nagyszerű klímája felüdülést nyújt számukra is.  

vantacici krk térképNyáron különböző kulturális rendezvények, népzenei rendezvények, koncertek várják az érdeklődőket. A kb. 500 méterrel  lejjebb fekvő Porat településen vitorláskikötő, valamint messzi tájékon ismert, és elismert konyhájú halétterem üzemel, ahol a tenger adta gyümölcsöket professzionális módon készítik el. A napnyugtakor pedig a szomszédos Malinskába vezető újonnan kiépített tengerparti sétányon tehetnek romantikus sétát. 

Érdemes még megnézni a közelben lévő Mária Magdaléna ferences rendi kolostort is, mint korai építészeti remekművet. A településen szinte csak magánszállásokat, apartmanokat lehet találni. Mindegyik rendezett környezetben, gyönyörű kertecskékkel körbevett helyen található. Grill, műholdas Tv, internet, légkondicionálás áll rendelkezésre szinte minden szálláson.