Párizs a világ leglátogatottabb turisztikai célpontja, évente több mint negyvenmillió látogató keresi fel. Párizst a világ legromantikusabb városának tartják, kinek ne lenne álma hogy nászútját itt töltse? De a város nem csak a romantikusoknak ideális célpont, hiszen 12 milliós lakosával izgalmas, nyüzsgő, programokban és látnivalókban gazdag metropolisz is egyben. 
Párizsban számtalan építészeti remekművet láthatunk, a konyha tényleg kiváló, a szórakozási lehetőségek és kulturális programok száma kiemelkedő. Mégsem emiatt szeretnek bele annyian a világ minden pontjáról.

Párizsnak stílusa van! Oda kell utazni, és meg kell nézni! 

A szállásfoglalás leggyorsabb és legkényelmesebb módja, ha online tesszük meg. Párizsban több min 1600 szállás áll a rendelkezésünkre, a szállodáktól kezdve a hostelekig.
      

Nincs előleg, nincs regisztráció, nincs foglalási díj!

Ma már inkább csak babona, hogy a franciák csak franciául beszélnek, különösen igaz ez Párizsra. A legtöbb étteremben és más turisták által látogatott helyen beszélnek angolul. Mégis érdemes pár szót és kifejezést  megtanulnunk, nagyra értékelik az idegenek próbálkozását. 


Sokakat meglep, mikor szembesülnek azzal, hogy Párizsban mindenért sorba kell állni. Akár az Eiffel-torony, a Louvre, vagy a Diadalív meglátogatására indulunk, sor lesz. Készüljünk fel rá, legyünk türelmesek és akkor sok kellemes élményben lesz részünk.

A mai Párizs igazi multikulturális metropolisz, lakóinak 20%-a Franciaországon kívül született. A népsűrűség igen magas, Párizs belvárosa a nyugati világ legsűrűbben lakott területe.

Néhány fotó kedvcsinálónak egy párizsi városlátogatásraKilátás az Eiffel-toronyból, távolban Párizs modern városrésze a Défense, elöl pedig a Jardins duTrocadéro

Párzs


Elmaradhatatlan hétvégi program a petanque parti

párizs

 Avenue des Champs-Elysées a Diadalívvel

párizs Champ-Elysées

Hajók a Szajnán

labrigantine szajna párizs

Relaxálás a Szajna-parton

szajnapart