Párizs Disneyland

A párizsi Eurodisney a várostól keletre fekszik, attól körülbelül 30 kilométernyire. Európa leglátogatottabb vidámparkja, tulajdonképpen két részből áll, a Disneyland Parkból és a rajzfilmek világát bemutató Disney Studiosból.

Párizsból legegyszerűbben a  RER-A helyiérdekű vasúttal juthatunk Disneylandba. Az út 40-45 percig tart, Chessy irányába kell mennünk. A jegy ára 6.50 Euro.

A repülőterekről közvetlen buszjárattal érhetjük el Disneylandot a VEA Shuttle buszokkal. A jegy ára 30 Euró, gyerekeknek 17 Euró, a busz jellegzetes pirosra van festve. A CDG-ről a busz körülbelül 20 percenként indul (2F terminál), az Orlyról óránként (Orly buszállomásáról, és az 1-es kaputól).

A párizsi Disney-park öt nagy részre tagolódik,

Mainstreet - ez egy amerikai kisvárost mutat be az 1900-as évek elejéről.

disneyland párizs

Frontierland – ez a rész a vadnyugatot mutatja be.

eurodisney párizs

Fantasyland – ez a mesék világát mutatja be, Dumbóval, Aliceval, Pinoccióval és  társaikkal.

disneyland párizs

Adventureland – itt a Karib tenger kalózaival, Indiana Jonessal találkozhatunk.

Disney Párizs

Discoverylan – ezen a helyen pedig a jövőbe látogathatunk.

párizs eurodisneyland

A Disneyland hatalmas területen fekszik, rengeteg a látnivaló és kipróbálnivaló, ha mindent végig akarunk nézni, egy nap nem lesz elég.


Eurodisneyland belépőjegy ára:

1 napos jegy felnőtteknek 59 Euro, gyerekeknek 53 Euro. Ezzel a jeggyel vagy a Disneyland parkba, vagy a Walt Disney studióba lehet bemenni.
Ha mindkét parkot egy nap alatt szeretnénk megnézni, a felnőttjegy 71 Euro, a gyerekjegy 64 Euroba kerül.
2 napos jegy esetén már mindkét látványosság benne van a jegyárban, így felnőtteknek 123 Euro, gyerekeknek 111 Euro a jegy.
3 napra felnőtt 153 Euro, gyerek 138 Euro. 4 napra a felnőttjegy 180 Euro, gyerekeknek 162 Euro, 5 napra 200 Euro illetve 180 Euro.

Különböző kedvezményeket is igénybe vehetünk.
A Party jeggyel 4 napig látogathatod mindkét parkot 3 nap áráért, ez 153 illetve 138 Euroba kerül, vagy 5 napot kapsz négy áráért, ez 180 Euro felnőtteknek, 162 gyerekeknek.
A Disneyland Paris Express egy kombinált jegy, amivel a parkba való kijutást is biztosítják. Párizs négy pontjáról indulnak közvetlen járatok Disneyland-be, a Gare du Nord, Opéra, Madeleine és a Chatelet megállóktól. Az ára felnőtteknek 86 Euro, gyerekeknek 69 Euro.
Gyerekjegyet 3-11 év közötti gyerekekre kaphatunk, három éves kor alatt a park látogatása ingyenes.


A nap végén a mesehősök felvonulnak

Disneyland párizs

Disneyland párizsban

Disneyland Eurodisney

Disneyland Eurodisney

Disneyland párizs

Disneyland eurodisneyland

Disneyland

Párizs Disneyland

párizsi Disneyland

Disneyland párizsban

Disneyland euro