Közlekedés és Éttermek Pisaban 

Pisa közvetlen közelében fekszik Toscana fő repülőtere, a Galileo Galilei Pisa Airport. Olyannyira közel van hogy akár néhány perc alatt is a városközpontba juthatunk a helyi buszjáratokkal. Fél óra alatt akár gyalog is kényelmesen Pisa központjába érhetünk. A repülőteret használja a Budapestről induló Wizzair társaság is, de emellet számos cég indít ide charter járatokat. 

A buszmegálló közvetlenül a repülőtér előtt jobboldalon van, jegyeket 1.10 Euroért lehet vásárolni az információs pultnál, vagy az automatákban. Ha a buszsofőrtől vásároljuk a jegyet, a duplájába kerül! Buszjegyeket a továbbiakban trafikokban, újságosoknál, könyvesboltokban vásárolhatunk. A buszjegyek 70 percig érvényesek, ennyi idő alatt bárhová el lehet jutni Pisaban. A taxi költsége a központba 8-10 Euróba kerül. A vonatjegy ára amivel a központi pályaudvarra juthatunk 1.20 Euro, a szerelvények 30 percenként indulnak.

Pisa buszhálózatának térképe

pisa busz

Pisa megismerésének legjobb eszköze a kerékpár, mivel a távolságok nem nagyok. Ráadásul a látnivalók viszonylag egy helyen csoportosulnak. Ha van néhány napunk a városra, akár gyalogosan is megnézhetünk mindent. Pisaban több kerékpárkölcsönzőt is találhatunk, de gyakori, hogy a szálláshelynek is van néhány biciklije, amit a vendégek használhatnak. A Dóm tér környékén Segway kölcsönzésre is lehetőség van.

Parkolót Pisa északi részén találhatunk, egy-két perc sétára a csodák terétől, de a városban nem érdemes autóval közlekedni, legtöbb látnivaló környéke autóval nem érhető el. A parkolót a Pietrasantina parkban találhatjuk, személyautóknak a várakozás ingyenes.