Rijeka Szállás


Rijekát nem csak a turisták keresik fel, fontos gazdasági központ is. Horvátország harmadik legnagyobb városa, és az ország legnagyobb kikötője üzemel itt. A térség legnagyobb vasúti, szárazföldi és hajózási központja, ezért az üzleti turizmus is jelentős.

Rijekában gyakran megállnak egy-egy napra az Olaszországba induló nyaralók, és az olaszországi Bari-ba induló kompokat is sokan használják. 

A februári Karnevál idején és az áprilisban megrendezett Tavaszi Vásár idején, illetve a májusi autókiállítás ideje alatt mindenképpen érdemes előre szállást foglalni. 

Rijeka és környékén több mint ötven szálláshely online rendeléssel is elérhető, ezek esetében nincs előleg nincs regisztráció és nincs foglalási díj. Legtöbb szálláshely esetében magyarul is részletes tájékoztatást találhatunk.

Rijeka legjobb szállodái a Best Western Hotel Jadran és a Grand Hotel Bonavia, az előbbi különösen hangulatos, mivel közvetlenül a tengerparton fekszik, gyönyörű kilátás nyílik szobáiból a Kvarner-öbölre.

rijeka hotel jadran


Különösen sok szálloda található a Kvarner-öböl nyugati oldalán fekvő Opatija környékén amely a legnépszerűbb nyaralóhelyek közé tartozik a magyarok körében. Az öböl környékén nem ritka a magyar szó, hiszen ez a vidék Budapestről öt óra alatt kényelmesen elérhető.

A Kvarner-öböl nagyobb települései:

Brsec
Moscecenicka Draga
Lovran
Opatija
Bakar
Kraljevica
Éa a Krk sziget települései