Rimini Időjárása

Rimini éghajlatát, mint ahogy az egész Emilia-Romagna tartományét az Adriai-tenger közelsége határozza meg. A népszerű tengerparti nyaralóhely időjárása kellemesen enyhe, kora tavasztól sok látogatót vonz. A tavasz második felében általában már elég meleg van ahhoz hogy fürödni lehessen a tengerben. A látogatók természetesen elsősorban nyáron keresik fel Riminit, a város nagyon népszerű azok között, akik szeretik a mediterrán nyarat és a napsütést.

riminiA tél Riminiben enyhe és csapadékos a hőmérséklet ritkán esik nulla fok környékére, a havazás nagyon ritka. Télen viszonylag kevés turista jár a városban, a tengerparti szállodák kiürülnek, de a városban ilyenkor is nyüzsgő az élet, az éttermek, üzletek ilyenkor is nyitva tartanak. Az utóbbi időben egyre többen keresik fel ezekben a hónapokban is Riminit, élvezve a wellness szállodák által nyújtott kényelmet és a gyógykezeléseket. A környék gyógyvizei elsősorban fizikoterápiás kezelésekre alkalmasak, különösen népszerűek az iszapkezelések.

Kora tavasztól kezdve aztán újra benépesülnek a szállodák, az időjárás barátságos és enyhe, kifejezetten sokat süt a nap. Azok számára előnyös ez az időpont, akik szeretnék elkerülni a zsúfoltságot, és nem feltétlenül igénylik a strandolást. Ezekben a hónapokban időnként különösen előnyös szállodai ajánlatokat találhatunk, és a fapados repülőjáratok is nagyon olcsók lehetnek. A tavasz második felében pedig már a tengerbe is be lehet merészkedni.

A nyár Riminiben forró és száraz, csak nagyon ritkán felhős az ég, általában semmi sem zavarja a fürdőzők és napozók szórakozását. A hőmérséklet nappal 30 fok fölé megy, júniustól kezdve a napfényes órák száma napi tíz körül mozog. Ilyenkor csúcsra járnak a tengerparti szállodák és szórakozóhelyek, nappal a strandokat, éjszaka a zenés és táncos szórakozóhelyeket lepik el a turisták. Aki szereti mediterrán éjszakai bulizást annak kiváló választás Rimini. Európában csak a Riviérán találkozhatunk a Riminiéhez hasonló éjszakai élettel.

Ősszel Riminiben továbbra sem áll meg az élet, a szeptember és október még mindig kellően meleg ahhoz, hogy élvezhessük az utószezoni nyaralást. Az időjárás és az árak barátságosak, de már fel kell készülni, hogy időnként esős napok szakíthatják meg a nyaralóidőt. Különösen az utószezon második felében már feltétlenül szükség van dzsekire vagy esőkabátra. Az időjárás novemberben már kifejezetten változékony és kiszámíthatatlan, bár ilyenkor is gyakran ki lehet fogni kellemes időszakokat.

Riminiben az éves napsütéses napok száma  valamivel 2000 felett van, az éves csapadék 700 mm, a csapadékos napok száma évi 86.