Rimini Látnivalók


Bár Riminit elsősorban kilométerekre elhúzódó strandjáért kedvelik, mások pedig a magával sodró éjszakai élet miatt jönnek ide, mégsem napozhat és táncolhat az ember éjjel-nappal. Van a város és környékén néhány olyan látnivaló amit kár lenne kihagyni.

Az építészeti látnivalók közül a legfontosabbak

  • Ponte di Tiberio, azaz Tiberius hídja amit 21-ben építettek, igen masszív jól megépített híd, kétezer éves kora ellenére napjainkban is használható. Rimini északi részét köti össze a városközponttal a Marecchia folyó holtága felett. A Tiberius híd legendájáról itt olvashatsz >>> 

  • A Római Amfiteátrumot amelyet most is használnak szinházi és zenei előadásokra a II. században építették. A hídtól dél-keleti irányban találhatjuk attól körülbelül egy kilométerre. Régen közvetlenül a tengerparton feküdt, mára a partvonal változása miatt beljebb került. Hatalmas épület még romjaiban is, a maga idejében csak a Római Colosseum volt nála nagyobb.


Rimini történelmi belvárosának térképe (nagyítható)

rimini térkép
  • A Castello Sismondót, a Malatesta család ősi vára 1967-ig börtön volt, napjainkban kiállításokat rendeznek  falai között. 1437-ben kezdték építeni, egyszerre kastélyként és erődítményként is funkcionált. 

  • Augustus Diadalívét a császár tiszteletére emelték, régen a városfal része volt. A fal maradványai most is láthatóak a diadalív két oldalán. A híddal együtt a diadalív a város jelképé vált az évszázadok során. Utólag a középkorban építették a tetejére a lőrésszerű tornyokat, sokak szerint elcsúfítva az eredeti isztriai márványból készült kapu szépségét.

  • A Piazza Cavour Rimini középkori főtere. Éttermek, kávézók és üzletek ölelik körbe, itt van a városháza és itt találhatjuk a város szinházát is.  További információkat itt találhatsz - Piazza Cavour >>>

  • Tempio Malatestianót szintén a Malatesta család építtette, Rimini régi főtemplomát átépítve. A homlokzat három ívéről a diadalív arányai köszönnek vissza, az olasz reneszánsz mesterművei közé tertozik. A kápolna folyosóin igazi remekművek láthatóak, Piero della Francesca freskói, és szobrai.


Múzeumok, kiállítások
   

Federico Fellini Múzeum, Via Clementini 2.
A múzeum mindenre kiterjedően bemutatja Fellini életét és munkásságát. Maga a múzeum szép környezetben Rimini történelmi központjában fekszik.
A múzeum hétvégenként reggeltől estig nyitvatart, hétköznap 16 és 19 óra között. 2012-ben a múzeum felújítások miatt ideiglenesen bezárt, a megnyitásról itt érdemes tájékozódni.
http://www.federicofellini.it/

Gambalunga könyvtár, Via Gambalunga 27.
A könyvtár mindenki számára ingyenesen látogatható, hétköznaponként reggeltől estig nyitva áll az érdeklődők előtt. Érdekessége, hogy ez Olaszország egyetlen teljesen publikus és ingyenes könyvtára. A könyvek a Gambalunga család magángyüjteményéből valók, kétszázázezer kötet és folyóirat olvasható a történelmi falak között.

http://www.bibliotecagambalunga.it/

Repülőgép park és múzeum, Parco Tematico - Via Santa Aquilina 58.
Riminitől délre fekszik ez a körülbelül 50 helikoptert és repülőgépet kiállító park. Nyaranta reggeltől estig nyitva tart, a belépőjegy felnőtteknek 12 euro, gyerekeknek 8 euro. Amerikai, Szovjet és Olasz gépek vannak kiállítva, felölelve a Második-világháborútól az Öböl-háborúig tartó időszakot. Külön csarnokban a pilóták felszerelését, és egyenruháit is meg lehet nézni, itt jelvények és egyéb repüléssel kapcsolatos apróságok is kaphatók.
http://www.museoaviazione.com/parco_tematico.html

Tengeri Múzeum, Museo Delle Conchiglie - Via Torre Saracena 75
A tengeralatti életet bemutató kiállítás minden nap 16 és 19 óra között van nyitva. Megismerkedhetünk az adriai halászok hagyományos életével. 
http://www.cultura.provincia.rimini.it/DettMuseo.aspx?ID=17&Tipo=generale


Rimini Városi Múzeum, Comune di Rimini - Via L. Tonini 1.
Hétfő kivételével minden hétköznap 8.30-tól 13.00-ig, 16.00-tól 19.00-ig tart nyitva a múzeum, vasárnap és ünnepnap 10.00-tól 12.00-ig, délután 15.00-tól 19.00-ig várja a látogatókat. 
Felnőtteknek  6 euró, gyerekeknek 2 euro a belépőjegy. A Városi múzeum tartja nyitva a híres Sebész-házat, amely egy feltárt római kori orvos rendelője. A belépőjegyek ide is érvényesek. A múzeum állandó és ideiglenes kiállításokkal várja az érdeklődőket. A pillanatnyilag látogatható kiállításokról itt lehet tájékozódni.
http://www.museicomunalirimini.it/visitare_musei/orari_prenota/