Rimini Repülővel


A Rimini Federico Fellini repülőtérre Budapestről nem indul közvetlen járat, a belföldi járatok mellett néhány londoni gép és számos orosz járat érkezik ide. (Moszkva, Krasznodar, Rostov, Szenpétervár)
Magyar utazók ritkán járnak ezen a repülőtéren. A repülőtér San Marino állam hívatalos repülőtere is. 


Nagyobb térképre váltás

A repülőtér közel fekszik  Rimini belvárosához, a helyijáratos busszal juthatunk be legolcsóbban. A repülőtéri járat a 9-es, a jegy ára  1.20 euro. Ha taxival megyünk az alaptarifa 7.75 euro, a kilométerdíj 1.40 euro. Rimini belvárosába taxival 20-25 euróba kerül a tarifa.     
A Bologna Forli Repülőteret utóbbi időben már  főként a Wizz Air  légitársaság használja, rajta kívűl már csak Belle Air Tiranai járatai érkeznek ide. A korábbi években a Ryanair és a Wind Jet gépek is itt száltak le, de jelenleg  a Ryanair járatok Bolognaban a Wind Jet járatok Riminiben szállnak le.

A budapesti járatok mellett a Wizz Air kolozsvári és temesvári repülőterekről induló járatai is ide érkeznek. Érdemes Magyarország déli és keleti részein lakóknak tájékozódni a romániai járatokról is, mivel időnként igen előnyös árú ajánlatot is ki lehet fogni. Emellett Wizz Air járatok érkeznek a Forli Bologna repülőtérre Varsóból, Szófiából, Bukarestből, Katowicéből és Modlinből. 


Nagyobb térképre váltás

A repülőtér csupán 3-4 kilométerre van Forli vonatállomásától. Forli központjába az Aerobus jegy ára 3.5 euro, a buszok indulása az érkező és induló járatokhoz igazodik, a buszok este 22:20-ig járnak.
http://www.forliairport.com/main/index.php?id_pag=110 

A helyijáratos busz ( 2-es járat ) szintén a vasútállomásig visz, megállója szemben a repülőtérrel van, túl a körforgalmon, a jobb oldalon. A jegy ára 1.50 euro.

A taxi költsége a belvárosig 8-12 euro, ha többen vagyunk még olcsóbb is lehet mint a busz. A buszok az állomással szemben bal oldalon állnak meg, mellette van a taxiállomás is. 

A taxi ára Riminiig 80-100 euro

A vonatjegy ára Riminibe 4.4 euro, a szerelvények félóránként-óránként járnak, augusztusban hajnal fél kettőig, egyébként fél egyig. http://www.fsitaliane.it/homepage.html

Rimini vasútállomása gyakorlatilag a belvárosban van, a troli és buszjegy ára 1.2 euro. 

 A Bologna Guglielmo Marconi repülőteret  a Ryanair és az EasyJet diszkont légitársaság is használja, ezért számos Riminibe nyaraló turista erre a repülőtérre érkezik. Különösen a Ryanairnek van kifejezetten sok járata, a Budapestről induló gép is ide érkezik. Magyarországról számításba jöhet a Carpatair Temesvár-Bologna járata is amelyik szintén itt száll le.  

bologna repülőtereA repülőtér 6 km-re van Bologna belvárosától,  vasúti összeköttetés nincs. Közvetlen buszjárat indul a vasútállomásra, az Aerobus menetideje 20-25 perc, a jegy ára 6 euro, a jegyeket a soförnél lehet megvenni. Az Aerobusok reggel hattól 23.45-ig közlekednek, a járatok körülbelül negyedóránként követik egymást. A buszok közvetlenül a repülőtér kijárata elöl indulnak.

A helyijáratos busz megállója egy kicsit el van dugva, a repülőtértől körülbelül 10 percnyire van, szemben a repülőtérrel, a bal oldalon, a kijárattól légvonalban 800 méterre, az autópálya másik oldalán. A megálló neve Birra, a 81-es és a 91-es járat megy a vasútállomásig. Kicsit nehéz megtalálni, benn van a házak között, viszont a jegy ára csak 1.5 euro, 60 perces közlekedésre jogosít.

A taxi ára kb. 25 euro a repülőtérről a belvárosba. 

Bologna vasútállomásáról körülbelül óránként indulnak szerelvények Riminibe, a menetidő másfél óra. Az alapjegy ára 9.20 euro, némelyik expresszre pótjegyet is kell venni. A járatok pontos időpontjáról és áráról itt lehet tájékozódni: http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc9110VgnVCM10000080a3e90aRCRD

Bologna - Forli - Rimini vasútvonal 

bologna rimini forli vonattal