Rimini tengerpartja


rimini tengerpartEurópa leghosszabb homokos tengerparja a maga 15 kilométerével. A partot végig finom, aranyszínű, szélesen elterülő homokos föveny kíséri, hasonló strandokat csak Floridában lehet találni. A strandok egy része a parton lévő szállodákhoz tartozik, vannak fizetős részek is, de emellett természetesen bőven található ingyenes partszakasz is. 

A Rimini tengerparton bőven lehet találni sportolásra alkalmas helyeket is, hódít a strandröplabda, strandfoci, boule és egyéb játékok. A parton mindenfelé lehet surfot, kis vitorlásokat, csónakokat, vízibiciklikekt és más vízi alkalmatosságokat bérelni. A parton mindenhol lehet találni tusolókat, nyilvános WC-ket, legtöbb helyen közvetlenül a parton bárok, éttermek, pizzériák is várják a vendégeket.

A part tiszta és rendezett, sok helyen játszótér és játékok állnak a családosok rendelkezésére. A víz meleg és tiszta, a hullámok általában nem túl magasak. 

Rimini az Olaszok számára is népszerű üdülőhely, bár ők inkább szezonon kívül látogatják a strandokat. Legzsúfoltabb hónap az augusztus, talán jobb elkerülni ebben az időpontban, bár Riminit sokan éppen nyüzsgő, pezsgő életéért szeretik. Kétségtelenül megvan a varázsa a világ minden pontjáról érkező szórakozni vágyó, vidám tömegnek is.

rimini tengerpartRimini Marina Centro és Lungamare Augusto szakaszán van a legtöbb diszkó és bár, itt vannak a legnagyobb szállodák, itt találhatjuk a Delfinariót, itt húzódnak a legszélesebb strandok.
A kikötő szomszédságában golfpályák fekszenek, itt a legtöbb Riminiről készült fényképen látható 55 méter magas óriáskerék is. A városközpont felől a vasútállomás határolja, északról pedig a kikötő.
Rimini Marina Centro-tól északra, felfűzött gyöngyszemekként sorakoznak az üdülőhelyek egészen Ravennáig. 

San Giuliano Mare a folyó két ága között fekszik, egy részét Rimini nagyforgalmú kikötője foglalja el, másik felén pedig nagyon szép strandja a Lido San Giuilano helyezkedik el.

Rivabella már sokkal csendesebb mint Rimini központja, sziklákkal védett tengerpartját a családosok kedvelik igazán. A Marecchia folyón átívelő híd köti össze Riminivel, amely csak néhány kilométerre fekszik. 

Viserba régen különálló halászfalu volt, ma már Rimini részévé vált, attól 5 km-re északra fekszik. Partszakaszát kőgátakkal erősítették meg, hogy növeljék a homokos partok szélességét. Viserba ad helyet a híres parknak ahol Olaszország leghíresebb épületeinek makettjét láthatjuk. (Italy in Miniature)

Viserbella békés és biztonságos partszakasz, különösen a kisgyermekes családok kedvelik. A strandok kifejezetten gyerekbarátok, játszóházak és gyerekfelügyelet biztosítja hogy a szülők is élvezhessék a napfényes Adria örömeit.

Torre Pedrera 6-7 km-re fekszik Riminitől, ez az utolsó település észak felé amelyik még szorosan kapcsolódik Riminihez. Olcsó szálláshelyekkel, jó közlekedéssel, homokos tengerpattal várja a látogatókat.

Igea Marina, Bellaria, Cesenatico, Pinarella, Cervia települések is könnyen megközelíthetőek Rimini felől a Ravenna-Rimini vasútnak és az A14-es  Adria-autópályának köszönhetően.

A déli oldalon, Riccione felé nincs ennyi település, a Rimini központi partszakaszok folytatásaként 
Bellariva nyitja a sort amely délről még közvetlenül kapcsolódik Rimini belvárosához. 

Marebello már kicsit távolabb esik a centrumtól, csendesebb de mégis minden megtalálható ami a szórakozáshoz kellhet. A strandok mögött festői bicikliút húzódik végig a tengerpattal párhuzamosan. Autóval, busszal, villamossal a belváros csak néhány percnyire van.

Rivazzurra Rimini legfiatalabb településrészei közé tartozik, a hatvanas években indult robbanásszerű fejlődésnek. Hozzá tartozik a Fiabilandia vidámpark is. 

Miramare az utolsó település dél felé amelyik még Riminihez tartozik, az utána következő Riccione már önálló város. Miramare nem csak tengerpartjáról nevezetes, hanem termál gyógyfürdőjéről is. A világ egyik legjobb fizikoterápiás gyógyászati központja működik itt. 
Emellett Miramare-ben van Rimini repülőtere a Federico Fellini Nemzetközi Repülőtér. Déli részén nagyon jó kemping is található.