Fiumicino Repülőtér (Leonardo da Vinci repülőtér)


A repülőtér Rómától nyugatra a tengerparton fekszik, a várostól körülbelül 30 kilométerre. Olaszország legnagyobb repülőtere, három terminál szolgálja ki az utasokat. Egyaránt fogad interkontinentális, belföldi és fapados járatokat is. 

fiumicino repülőtér térkép

Ide érkeznek Magyarországról a Wizz Air járatai is. A társaság saját busz transzfert tart fenn, ennek ára 2400 Ft. A járatok a Termini pályaudvar mellé érkeznek.

A repülőteret autópálya köti össze Rómával, busszal, autóval körülbelül 45 perc alatt juthatunk a városközpontba. A Terravision mellett több busztársaság is üzemeltet transzfer járatokat, az utasokat a repülőtéri csarnokban, táblák és a busztársaságok ügynökei tájékoztatják az árakról. A jegyárak 10-12 euro körül mozognak. A taxi ára 50 euro körül van.

Legolcsóbban vasúttal juthatunk Rómába, 8 euro a jegy a helyiérdekű vasútra, amelyik a Piramide állomásnál csatlakozik a római metróvonalakhoz. A metró innen további 1 euróba kerül, evvel 75 percig utazhatunk akár többször is átszállva. A vonaton és metrón 10 év alatt a közlekedés ingyenes. 

A helyiérdekű vasút mellett egy másik vasút is közlekedik Róma és a repülőtér között, ez a Leonardo Express. A jegy ára 14 euro, a Termini pályaudvarig közlekedik, a menetidő félóra, a járatok 30 percenként követik egymást.

Róma és Fiumicino között az helyiérdekű vasút emeletes szerelvényei közlekednek

vonat fiumicino

Utasváró a Fiumicino repülőtéren

fiumicino repülőtér

A repülőtéren a Sky Bridge automatikus szerelvénye közlekedik

fiumicino repülőtér róma