Róma tengerpartja


A tengerpartra legegyszerűbben a Piramide metróállomással egybeépült Ostiense állomásról juthatunk ki. Ez Róma helyiérdekű vasútja, néhány megállót párhuzamosan halad a kék metró vonalával, majd az EUR Magliana állomásnál a tengerpart felé fordul. Még néhány megálló következik Róma elővárosai közül, Tor di Valle - Vitinia - Casal Bernocchi - Ostia Antica, malyd az első tengerparti megálló következik a Lido Nord. 

A tengerparttól még kicsit távolabb lévő Lido Nord után következik a Lido Centro - Stella Polare, Castel Fusano és a Cristoforo Colombo megálló. Ezek már közvetlenül a tengerpart közelében fekszenek, néhány percnyi sétára a parttól.

Sokan akik Rómába látogatnak a Róma Lidón szállnak meg, összekötik a tengerparti nyaralást Róma megismerésével. Nem rossz ötlet, ugyanis olcsóbbak az árak, mint Rómában. Az éttermek, fagyizók, bárok árai 20-30%-al is olcsóbbak, szezonon kívül pedig különösen olcsó szálláslehetőséget is kifoghatunk.

A jegyár megegyezik a metrójeggyel ami 1 Euro, evvel 75 percig utazhatunk, így még belefér az időbe az átszállás a Piramide állomásnál és a Termini metró csomópontnál is. 
További információk Róma közlekedésről >>>

Róma tengerparti nyaralóhelye - Lido Centro


Lido Centro Róma


Lido Centro - Tavasszal még nincsenek  sokan, nyáron annál többen

roma tengerpart


Roma Lido - Stella Polare  partszakasz

stella polare róma tengerpart