Split - Szállás


Bár Split kereskedelmi és gazdasági központ is, a turizmus régóta fontos bevételi forrása a városnak,  ennek megfelelően számos lehetőség közül választhat a városba érkező látogató. Sokféle magánszállás és néhány nagyobb szálloda várja a vendégeket Splitben. A kalandvágyóbbak különösen jó ajánlatok közül válogathatnak a buszállomás és a kompkikötő környékén sétálva, ahol általában leszólítják a turistákat magánszállásokat ajánlgatva. 

Főszezonban, vagy a nyári kulturális  fesztivál idején azonban mindenképpen ajánlatos előre lefoglalni a szállást, mert időnként megtelik a város. Split és környékének közel ezer szálláshelye közül, több mint 300 online is lefoglalható, regisztráció és előleg nélkül

        Online szállásajánlatok Splitben >>>   


A nagy szállodaláncok ajánlata közül is kiemelkedik a Radisson Blu Resort - Split amelyik közvetlenül a tengerparton áll, legtöbb szobájának teraszáról gyönyörű kilátás nyílik az Adriára és a közeli Solta és Brac szigetre.


split radisson szálloda

Legtöbb szálloda a régi városnegyedben található a Grad és a vele szomszédos Veli Varos negyedekben, ezek általában drágábbak, de itt is találhatunk kedvező árú apartmanokat  vagy  panziókat. Népszerűek még a félsziget déli részén a tengerparti kerületek, Bacvice, Firule, Trstenik városrészek. 

Olcsóbb szálláshelyeket  a félszigeten kicsit beljebb keresgélve találhatunk, vagy a környező településeken. Népszerű a Splittel délről egybeépült Strobrec és a kicsit messzebb fekvő Podstrana. Északra pedig hosszan elnyúló nyaralóhelyek övezik a várost, Kastel Sucurac, Kastel Gomilica, Kastel Luksic és Kastel Novi. Érdemes távolabb is keresgélni, az utak jók, Split tömegközlekedése pedig kifejezetten jólszervezett.

Split buszhálózata (nagyítható)

split tömegközlekedés