Strasbourg kikötője

Strasbourg óvárosát a Rajna Ill nevű mellékfolyója és egy csatorna öleli körül. Az Illen középkori híd vezet keresztül, a hídon túl négy ágra szakad a folyó, és a Petité Francé, negyedet ke­rülgeti. A cserzővargák számos egymást követő nemzedéke űzte ott folyóvízhez kötött mesterségét a középkortól a gyár­ipar kialakulásáig.

Vízibuszos városnézés során előbb a Petité Francé festői részleteit, a múzeu­mokká átalakított régi épületeket vehetjük szemügyre, majd a kikötőben nézhetünk kö­rül. A kikötőnek az a különös érdekessé­ge, hogy mesterséges létesítmény: 179 hektár nagyságú vízfelületét a-Rajna és Strasbourg között elterülő szárazföldből vájták ki, és a folyó vizével árasztották el. A Rhone-Rajna csatornarendszer ki­építésétől kezdve a kikötő további fejlődésen ment keresztül. Építése 1923-ban kezdődött. 1926-ban autonómmá, vagyis a várostól független­né nyilvánították. Fejlesztésének költsé­gei nem terhelték Strasbourg-t, de a vá­ros számos előnyét élvezte. A rajnai ki­kötő életrevalónak bizonyult: az elmúlt évtizedekben is tovább fejlődött.

Duisburg után a második helyet foglalta el a rajnai kikötők sorában, területe 1060 hektár. A kikötő forgalma meghaladja a kilencmillió tonnát.

A kikötőben elsősorban gabonát, kőolajat és kavicsot rakodnak át. A legtöbb szállítmány a Né­metország felől érkezik vagy oda irányul.

Egyre fontosabb központja a folyami turizmusnak is, évente százezrek keresik fel a kikötőt evvel kapcsolatban.

A kikötő nagyítható térképe:

    strasbourg kikötő