Várna - Primorski park (Sea park, Seaside park)


A Primorski park Várna gyöngyszeme. A gondozott park nyolc kilométer hosszan nyúlik el a város és a tenger között. A parkot 150 éve alapították, ritka fákat és virágokat honosítottak meg benne. A várnaiak és a városba látogató turisták kedvenc pihenőhelye. Évszázados fái alatt a legnagyobb hőségben is felfrissülhetünk.

primorski park várna  

A parkban üdítő és fagylaltárusok kínálgatják áruikat, de éttermek is üzemelnek itt. A Sea park ad otthont a Tengerészeti múzeumnak, a csillagvizsgálónak, a delfináriumnak és itt van a Várnai Rádió épülete is. Nyaranta a várnai operaház és szinház szabadtéri előadásokat rendez a parkban. 

sea park térkép várna

A parkban a fiatalabbakat gördeszka és görkorcsolya pálya várja, de lehet elektromos és hagyományos biciklit is kölcsönözni és azzal bejárni a hatalmas területet. 
A park keleti oldaláról nagyszerű a kilátás a tenger felé, kiváló fotókat lehet készíteni, az oldalsó lépcsőkön pedig le lehet jutni a parti sétány éttermeihez, bárjaihoz és élvezni a nyüzsgést. 
A Primorski park nagyszerű hely egy pihentető sétára az egész napos fürdés vagy városnézés után. Az állatkert bejáratával szemben lévő sütödében nagyon finom mini fánkot árulnak, de érdemes megkóstolni a sós, vajas, sajtos kukoricát is, amit poharakban kimérve árulnak nem csak a Primorski parkban, hanem egész Várnában.

A park északi részén az utóbbi években több szállodát, apartmanházat és éttermet építettek. Kiváló választás lehet azok számára akik nem akarnak a városon kívül megszállni, mégis nyugodt környezetben akarják eltölteni nyaralásukat közvetlenül a tengerparton.