Várna Utazás 


Várna lakossága körülbelül 350.000 fő, a város fontos gazdasági és kereskedelmi központ. A tömegközlekedése viszonylag jólszervezett, bár a járművek eléggé régiek, 20-30 éves csuklós ikaruszok is közlekednek. A buszok mellett trolibuszok is részt vesznek a helyi tömegközlekedésben. Várnában villamosok nincsenek.

A járművekre felszállva a kalauznál kell megvenni a jegyet, amely minden távra 1 leva. A kalauz minden utashoz  odamegy, ellenörzi a bérleteket, illetve nála megvásárolhatóak a jegyek.A kalauzok nincsenek egyenruhában, karszallagot viselnek, minden esetben jegyet kell adniuk az 1 leva kifizetése után. Meglepően gyorsan és hatékonyan működik a rendszer. 

várna bulgária buszjegy

A buszok és trolibuszok nappal gyakran követik egymást, de a járművek időnként meglehetősen zsúfoltak. 

várna busz


Népszerű a turisták között a Varna City Tour járata, amely a város és környékén közlekedik Hop On - Hop Off rendszerben. A jegy 24 óráig érvényes, ára felnőtteknek 23 leva, gyerekeknek 13 leva. 

 A Varna Vity Tour megállóhelyei:

várna city tour buszAquapolis
Riviera
Grand Casino International
Head Office /Golden Sands/
Aladja monastery
Journalist
Magnolia
St. St Constantin & Elena
Dolphinarium
University of Economics
Museum of Archeology
Varna Cathedral
Mall Varna
Orient Market
Port Varna
Aquarium
Zoo
Piccadilly Parc
St. St Constantin & Elena/h. Sana
Aquapolis 

A nyári időszakban a buszok reggel 9 és este 19 óra között járnak, körülbelül 70-80 percenként követik egymást, összesen hat járatban.

Várnában a hivatalos taxiárak 1 leva környékén mozognak kilométerenként, kifejezetten olcsónak tünnek, azonban jellemzően durván csalnak a sofőrök, esetenként tízszeres túlszámlázás is előfordul. Ha taxiba szállunk mindenképpen ragaszkodjunk hogy előre állapodjunk meg az árban. Bizonytalan válaszok esetén ne szégyelljünk másik taxit keresni!

várna taxiA repülőtéren jellemző taxiárak: 

Várna központja: 20-25 leva.
Aranyhomok: 40-50 leva
Albena: 60-80 leva
Balchik: 70-85 leva
Napospart: 130-150 leva