Várna Vonattal

Várnába az Albena nemzetközi gyorsvonattal juthatunk, mely a nyári időszakban (június 15 - szeptember 14) közlekedik Prága - Budapest - Várna vonalon. Magyarországon Budapesten,  Szolnokon, Békéscsabán  és Lőkösházán áll meg.

Budapestről minden szombaton 11:10-kor indul, visszafelé Várnából minden vasárnap 23:30-kor indul az express. A vonat a MÁV City-Star menettérti jegyeivel vehető igénybe, amely jelentős kedvezményeket biztosít csoportos utazás esetén és a gyerekeknek. Az árakról a MÁV oldalán lehet tájékozódni: Albena

Az út körülbelül 24 órás, a vonatok gyakran késnek, erre az esetleges csatlakozások esetén érdemes felkészülni. A vonatok a hagyományos ülőkocsik mellett fekvőhelyes és hálókocsikat is közlekedtetnek, minden szerelvényen étkezőkocsi is található. A hálófülkés helyiségek három személyesek, a középen lévő két hálókocsi összenyitható hatszemélyessé. A hálófülkékben mosdó is található.
A fekvőhelyes fülkék hatszemélyesek,  tulajdonképpen egy hagyományos fülkéről van szó, melynek ülése, háttámlája és efölött még egy szint lenyitható.

A vonat későn, 23.30-kor indul Várnából, de az állomás teljesen biztonságos éjszaka is. Este 10-ig poggyászmegőrző üzemel a várnai állomáson, ebben az időszakban álltalában már fel lehet szállni a bent álló szerelvényre.

Az Albena nemzetközi gyorsvonat Várnában indulás előtt.

albena express várnában

A hálókocsik biztonságosak, kívül belül zárhatóak. A profi vonattal utazók egy biciklizárat szoktak magukkal vinni, hogy az ablakot  is betudják zárni éjszaka, úgy hogy az közben résnyire nyitva maradjon. Az ágyak lenyitásában az utaskisérők segítenek, ők osztják ki az ágyneműket is, amelyek egyszerhasználatosak. 
Hálókocsis szerelvény az Albena expressen

albena express hálókocsi


Lenyitott ágyak a hálókocsiban

lenyitott ágyak az albena expressen


A vonat megáll Déván is, a képen Déva vára látható, az Albena expressről fényképezve

albena express déva

Az étkezőkocsi és bár az Albena nemzetközi gyorsvonaton. Fizetni euróval és forinttal lehet, néhány ár az étlapról: sült sonka tojással 780 Ft, virsli mustárral 480 Ft, babgulyás 900 Ft, sertéspörkölt galuskával 1800 Ft, sertésszelet rántva 1800 Ft, rántott sajt körettel 1800 Ft, palacsinta 420 Ft, szendvics 660Ft. Üdítő, sör, bor, kávé is kapható az étkezőkocsiban.


albena express
albena expressonlineszallascom@gmail.com